Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Disillusion-Back To Times Of Splendor






Οι 3 Γερμανοι απο το Leipzig μας χαρισαν εν ετει 2004 ενα progressive διαμαντι.Progressive ειπα?Ε λοιπον η μουσικη των Disillusion θελει πολυ περισσοτερες λεξεις για να περιγραφει και να αναπαρασταθει στο μυαλο μας.

Δε θα μπω στη διαδικασια να αναφερω ολα τα στοιχεια απο αλλα διαφορα ειδη που μπορει να ακουσει κανεις μεσα σε αυτο το αριστουργημα,θα πω μονο οτι οι Disillusion ειναι απο εκεινα τα συγκροτηματα που εχουν δικο τους,ξεχωριστο ηχο που δυσκολα μπορει να προσδιοριστει επακριβως.

Φωνητικα τα πραγματα ειναι απλα.Εχουμε clean και death μερη(και μια πολυ πετυχημενη,πανεμορφη και ταιριαστη εναλλαγη των 2)με τα πρωτα να ειναι πολυ συχνοτερα και να αποτελουν τον κανονα.Προσωπικα στα καθαρα μερη μου ο Vurtox(φωνητικα/κιθαρα/πληκτρα) μου θυμιζει ελαφρως τον Serj Tankian στη χροια και αν και οι Soad δεν ηταν ποτε απο τις μεγαλυτερες συμπαθειες μου,εδω η φωνη δενει απολυτα με το μουσικο κομματι και τη λατρευω οσο και τα αλλα στοιχεια των κομματιων.

Μουσικα οπως ειπαμε και παραπανω παρα ειναι πολλα τα στοιχεια για να τα ξεχωρισουμε ενα ενα,ας αρκεστουμε στο progressive-melodic death που δινει στο περιπου την "εικονα" των Γερμανων..

Στιχουργικα δε νομιζω οτι η μπαντα καταπιανεται με κατι συγκεκριμενο,ισως ομως και να μη τους εχω "πιασει" εγω ακομα.Το σιγουρο ειναι οτι ειναι πανεμορφοι και καλογραμμενοι.


Ενα masterpiece,μια ολοκληρωμενη και προσεγμενη δουλεια που ειναι must για καθε φιλο της metal,ποσο μαλλον των φιλων της progressive(ειδικα οσων δεν εχουν προβλημα με τα μη clean φωνητικα).

And when the dark night seems endless
With only a quarter moon left of light
I am longing back to times of splendor
Longing far away, away from here and back to you.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου